A kispórolt anyag miatt süllyednek meg a csatornafedelek?

A szükségesnél kevesebbet költenek az úttestekbe épített aknákra

Szombathelyen is gyakran látni megsüllyedt, felbillent aknatetőket, amelyek nemcsak zajosak, de sok esetben az autós forgalomra is veszélyesek. Elég csak kívülről szemlélni, mekkora ütéseket kénytelen miattuk elviselni a kocsik futóműve.

Pedig a csatornafedelek szintbeemelése és az út szintjén tartása nem megoldhatatlan feladat, csupán a minőségi megoldások magasabb költséggel járnak – ezért inkább tessék-lássék módon vannak megcsinálva, okosba’.

Így is lehetne

A legtöbb autós igyekszik kikerülni a süllyedéseket, azonban ez nem mindig lehetséges. A sűrű forgalom esetén ez nem csak a vezetőknek kellemetlen, éjszakai órákban a közelben lakók pihenését is zavarhatja a keletkező zaj.

Mindent lehet jól, és “kevésbé jól” csinálni: ezt a vasúti átjárók is példázzák, mert van, ahol szintben vannak, be van ékelve a drága, minőségi anyag, és ott úgy halad át az autó, hogy a vezető alig érzi; máshol viszont nagyokat döccen.

Sajnos amíg nem változik az állam, és a hatalmon lévők hozzáállása a kérdéshez, és a valódi problémák megoldása helyett pusztán toldozgatás-foltozgatás a terv a következő évekre, addig a szombathelyiek is csak álmodozhatnak a tükörsima aszfaltról, és a “láthatatlan” csatornafedelekről.