Elég közel lesznek Vas megyéhez a magyar vadászgépek – De hogy jutottunk idáig?

A magyar légierő a szocializmus idején viszonylag fejlettnek számított, hiszen mi voltunk az orosz birodalom első védvonala!

A rendszerváltás után persze sok más, korábban nagy becsben tartott állami vagyonhoz hasonlóan a légierő is hanyatlásnak indult. Még a délszláv háború idején, 1993-ban érkezett az orosz államadósság fejében 28 db, akkor rendkívül korszerűnek számító MiG-29-es, és az egykori NDK-ból megmaradt, 20 db újszerű Mi-24-es harci helikopter is Magyarországra került.

Utóbbiakat azonban már a szállításkor tönkretették: A gond ott kezdődött, hogy a lerakodást és a közúti szállítást gyorsan akarták elvégezni – az éj leple alatt, szinte titokban –, így a szabályok maradéktalan betartása nem minden esetben volt lehetséges. Ebből kifolyólag a rakodások és vontatások, gyors összeszerelések során olyan – szabad szemmel nem látható – sérülések, szabálytalanságok történtek, melyek már alapból kizárták, hogy a gépek nagy része újra repülni tudjon. Egyébként pont most van Oroszországban nagyjavítás alatt 12 db ilyen harci helikopter, mivel 2013-ra szó szerint nem maradt már repülőképes példány belőle a magyaroknak.
De a MiG-ekre visszatérve, sajnos azokat sem becsültük meg, pár év alatt a fél állományt leamortizáltuk.

Az évek alatt persze ment a kapkodás rendesen: az ekkorra már elavult MiG–21-eseket, a MiG–23-asokat és a Szu–22-eseket is kivontuk a forgalomból. A csavar pedig abban van, hogy a Szuhojokat kivonásuk előtt még jó drágán nagyjavítottuk, aztán valós használat nélkül “kidobtuk”.

A változások 1999-ben indultak el, mivel Magyarország tagja lett a NATO-nak. Ezzel végérvényesen megindult a haderő, és benne a légierő (kényszerű) átalakítása. Kisebbé, olcsóbbá és hatékonyabbá tétel lett a fő cél.
Egyre sürgetőbb lett a “repülőgép-kérdés”: a Magyarországra érkezett cégek ajánlatai alapján négy típus maradt versenyben, az amerikai F–16-os (Fighting Falcon) és F/A–18-as (Hornet), a francia Mirage 2000–5, és a svéd JAS-39 (Gripen). Amúgy tervben volt a meglévő MiG–21-es állomány modernizálása is, amelyet bár a 60-as években terveztek és elég elavultakká váltak, de például a románok is tök jól elvannak velük, egy felújítást követően.

A Nemzetbiztonsági Kabinet 2001 februárjában döntést hozott: az amerikaiaktól 24 db használt F–16-os lízingelünk. Ez a típus amúgy rendkívül elterjedt és népszerű, az egész világon jól kipróbált és kedvelt vadászrepülőgép, ráadásul eleve NATO-kompatibilis. De a szakmai érvek szeptember 10-én felülíródtak: az I. Orbán kormány a „gazdasági szempontból kedvezőbb” svéd ajánlatot foglalta szerződésbe, azaz – a világon első megrendelőként – a kipróbált F-16-osok helyett Gripeneket vettünk, abból is csak 14 db-ot. Több korrupciógyanús ügy is napvilágot látott, de aztán lassan elült minden hangos szó.

A betanítások után végül 2011. január 1-jétől a Gripen típus látja el mind a saját légvédelmi, mind a NATO-ban vállalt (például Észtország, Lettország és Litvánia légvédelme) feladatainkat.

Eddig Kecskemét adott otthont a repülőknek, azonban a repteret polgári célok miatt bővíteni kell, ezért ideiglenesen, legalább fél évre áthelyezik őket Pápára. Vagyis mind a vadászgépeket repülő Puma, mind a szállítási feladatokat ellátó Teve század Veszprém megyébe költözik.

A szokásos gyakorló- és kiképzőrepülések mellett innen fogják egy ideig ellátni az országvédelmi szolgálatot is, magyarán: ha a radarok azonosítatlan gépet jeleznek, a készenlétet adó Gripenek Pápáról fognak a magasba emelkedni. A pápai reptér amúgy Magyarország három aktív katonai reptereinek egyike (itt korábban is szolgáltak például a MiG-ek) a szolnoki és a kecskeméti mellett.

A helyszín amúgy attól érdekes, mert évekig arról volt szó, hogy Vát és Porpác mellett hatalmas reptér fog épülni, ám végül kihátrált mögüle a politika. Hogy ez pontosan mi miatt történt, azt nem tudni, de Hende Csaba országgyűlései képviselő 2012 októberében már azt mondta: mégsem a Szombathelyhez közeli Váton, hanem inkább Pápán lesz a nyugat-dunántúli térség legnagyobb repülőtere. Mint tudjuk, aztán ebből sem lett semmi, a pápai reptér megmaradt katonai reptérnek. Ide érkeznek most a magyar vadászgépek „vendégségbe”.