Ellenőrizhető és számon kérhető lesz a szombathelyi városvezetés

Volt már olyan, hogy egy-egy problémát észlelve rögtön értesíteni akartunk “valakit”, de aztán a hivatalok és azok elérésének útvesztőjében bolyongva inkább hagytuk az egészet a fenébe? Az Éljen Szombathely! Egyesület október 13-i győzelme esetén mindez a múlté!

A bemutató

Bemutatta saját fejlesztésű mobilos applikációját az Éljen Szombathely! Egyesület

Úgy tűnik, az Okos Város koncepció nem marad meg ötlet szintjén: a választási szövetség már most kiadta azt a mobilos programot, amellyel minden szombathelyi könnyedén bejelentheti a városban tapasztalt problémákat, úgy mint kátyú, nem működő világítás, rongálás stb.

Wow! Hol is találom, és hogyan működik?

Egyelőre az Androidosok örülhetnek jobban, mert a Play Áruházban már elérhető az applikáció Éljen Szombathely! App néven – az iPhone tulajoknak egy picit még várniuk kell az engedélyeztetési folyamat miatt. Letöltés és telepítés után be kell regisztrálnunk, amit akár a Facebook fiókunkkal is megtehetünk.

Ezek után nincs is más hátra, ha egy problémát látunk a városban, az appot megnyitva az automatikusan látja, hol vagyunk éppen. Nekünk elég a megfelelő ikonra kattintanunk.

Sőt! A bejelentést követően visszajelzést is kapunk arról, hogy a problémát rögzítették, és mikorra várható a megoldása.

Az Egyesület egyébként az applikáció mellett az egész városra kiterjedő, ingyenes Wi-fit is megígérte, így a program használatához még csak internet előfizetéshez sem fog kelleni.