Karneválozunk, mert akarjuk, de sokaknak meg muszáj

Amíg a város önfeledten szórakozik, a legtöbben el is feledkeznek az itt lakók olykor gyötrelmes napjairól a Savaria Karnevál alatt. Több olvasónk is küldött egy-egy hangulatjelentést a belvárosból.

“Csak pár éve élek itt a párommal, de nem olyan a környék, mint ahogyan azt a házunk előző tulaja lelkesen hirdette. Rengetegen közlekednek nagy sebességgel a kisebb utcákban is, aminek nagy része csak átmenő forgalom (itt miért nincs egyirányúsítva a forgalom?), és mondanom sem kell, hogy nincsenek tekintettel az itt élők nyugalmára. A babakocsit járdán nem, vagy csak alig lehet tolni, vagyis lehetett, mert hogy a karneválos hétvégén minden szabad területen kocsik állnak.”

Zita

A parkolási káosz egyébként sokaknak feltűnt, de sok-sok éve nem történik ezügyben sem semmi. Van, aki maga foglalja le a helyeket családtagjai számára.

“[…] Én például a nagyszüleimet várom a hétvégére, de már hétfőn ki kellett építenem a saját házam előtt egy kisebb bunkert, amivel az idegen autók megállását akadályozom.”

Miki

A közlekedés persze csak az egyik dolog, a közelebb élőknek maga a tömeg, és az erős zaj az, amit kénytelenek elviselni.

“Értem én, hogy bulika, de én például jól megvagyok részegség és ordibálás nélkül is – sajnos másnak ezek az alap igényei, én meg csak hallgatom a tetőtérben a káromkodásukat.”

László

Emellett még talán a szeméthelyzet az, amivel foglalkozhatnának az illetékesek.

“Amúgy is az egész város egy mocsok, elhanyagolt, gazdátlan, de ami ilyenkor az utcákra ömlik, annak egy részét még napokig nézegetjük, szagoljuk.”

Bea

Senkinek sem szeretnénk elvenni a karneválos hétvégéjét, és őszintén reméljük, hogy a legtöbben jól fogják magukat érezni. De kérjük, tegyék mindezt kulturáltan, a többieket és az itt élőket a legkevésbé zavarva.

borítófotó: youtube.com / uuuTV