Szeretjük, amit csinálunk: reményt adni azoknak, akik változást akarnak – interjú Fekete-Győr Andrással

A Savaria Karneválon botlottunk bele Fekete-Győr Andrásba, a Momentum Mozgalom elnökébe. Szombathelyi látogatását pedig ki is használtuk, hogy feltegyünk neki néhány aktuálpolitikai kérdést.

  • Mi változott az életedben az EP választás óta?

Magyarország harmadik erejének vezetője lenni minden eddiginél nagyobb felelősség. Még nagyobb a fürkésző figyelem rajtunk, még nagyobb a várakozás felénk. Napról napra többen vagyunk a mozgalomban, és továbbra is szeretjük, amit csinálunk: reményt adni azoknak, akik változást akarnak. Minél előbb, minél gyorsabban, minél nagyobbat.

  • Úgy látjuk, te is járod az országot. Sok helyre eljutsz még?

200 polgármester- és önkormányzati képviselőjelölttel indul a Momentum a választásokon, tehát az a terv, hogy egyszer azért mindenkivel találkozzam a kampány során, és belekóstoljak a választókörzete hangulatába, megismerjek néhány embert, néhány kihívást, néhány feladatot.

  • Mihez kezd a Momentum, ha számos képviselő bejut az önkormányzatokba, esetleg polgármestereket is ad. Fel vagytok rá készülve?

Amennyire csak fel lehet készülni rá, annyira fel is leszünk rá készülve. A debreceni jelöltfelkészítő-táborunkban külön foglalkozásokat szenteltünk az október 13-a utáni veszélyek, dilemmák, feladatok, stratégiák megvitatására. A választások után pedig azonnal el fogunk vonulni minden megválasztott képviselőnkkel és polgármesterünkkel, és az új erőviszonyok tükrében is meg fogjuk ezeket a kérdéseket vitatni. Lényeg az, hogy radikális változást hozzunk a települések életébe.

Nem lábat lógatni megyünk, nem megélni megyünk, hanem alkotni és képviselni.